Se voi tehdä kipeää.

Hyvä tietää hieronnasta

Ennen hierontaa katsotaan ryhti ja kysellään perustiedot terveydestä ja harrastuksista. Ryhti kertoo minulle, missä kohtaa Sinulla todennäköisesti on kireyksiä ja mitä niille voidaan tehdä. Perustiedot puolestaan kertovat, pitääkö minun esim. välttää joitakin hoitoja ja onko mahdollista, että harrastuksesi aiheuttavat yksipuolista kuormitusta jollekin kehon alueelle. Hierontapöydällä tunnustellaan vielä hoidettava alue käsin ennen varsinaista hierontaa.


 AINA EI VOI/SAA HIEROA. 

Hieronta voi tehdä kipeää, mutta se ei saa sattua. Sallittua on ns. makea kipu, joten jos olosi tuntuu epämukavalta, niin kerro siitä välittömästi! Eri päivinä kiputuntemukset voivat poiketa paljonkin toisistaan, joten hierojalle ole lainkaan outoa, vaikka pyydät hieromaan hiukan kevyemmällä otteella. Vastaavasti voit haluta joskus napakamman otteen, siitäkin on hyvä sanoa reippaasti. Kipu ei ole kuitenkaan Se juttu hieronnassa, vaan se, että lihakset saadaan rennoiksi eikä siihen välttämättä päästä kovilla otteilla.

Hierontaa ei tehdä samalla kaavalla joka kerta. Esim. jännityspäänsärkyyn tehty sarjahoito (30 min 3 kertaa yhden viikon aikana) voi alkaa tutkivalla, mutta voimakkaalla hieronnalla kivun sallimissa rajoissa, seuraavalla kerralla voimakkuutta voidaan joko lisätä tai vähentää, ja kolmannella kerralla päästään todennäköisesti jo hyvin rentouttavaan hierontaan. Joskus hoito voi alkaa pelkällä puolen tunnin kipua lievittävällä sähköhoidolla, koska jännitys lihaksissa estää hieronnan, ja vasta seuraavalla kerralla pystytään hieromaan.