Sinun luonasi.

Hieroja Mallu - hieroja Sinun luonasi. 

Olen Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja ja kuulun Koulutettujen Hierojien Liittoon. Teen hierojan töitä päivätöideni ohella, joten hieronta-aikani ovat iltaisin ja viikonloppuisin. Asiakkainani on sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä. Teen hoidot asiakkaan luona: yrityksen sosiaalitiloissa tai asiakkaan kotona. Asun Kouvolassa ja liikun Kouvolan, Myllykosken, Kuusankosken ja Valkealan alueella, asiakkaitani on myös Kausalan seudulla. Hierontaa varten tarvitsen tilaa n. 2x3 m eli hierontapöydän vaatima tila 1x2 metriä sekä minulle tilaa kiertää pöytä. Tila löytyy usein olohuoneesta tai työhuoneesta, yrityksissä sosiaalitiloista. 

Kuusankosken tehtaiden sairauskassan jäsenille korvauksen saamisen edellytys on hoidon antaminen hierojan toimitilassa, joten sairauskassan jäsenille hoidot tehdään hoitohuoneellani Harjussa.

Kouluttauduin vuonna 2015 Kouvolan Hieronta-akatemiassa ensin hierojaksi. Pätevöidyin koulutetuksi hierojaksi (erikoistumisalana kivun lievitys) vuoden 2016 aikana Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa. Vuosi oli vaativa, sillä opiskelin töiden ohessa. Hierojan opinnot sisältävät paljon teoriaa anatomiasta ja voin sanoa, että latinan kieliset termit anatomian ja fysiologian osalta piti oikeasti opetella.

Hierojan ammatissa oppiminen ei pääty koskaan. Ihmiskeho on todella monimuotoinen ja jokainen ihminen on ainutlaatuinen kokonaisuus. Kahdella ihmisellä voi olla sama vaiva, mutta hoitosuunnitelma voi olla erilainen asiakkaan tuntemuksista ja vartalon erilaisuuksista johtuen. Älä siis ihmettele, jos hierojat tekevät asioita eri tavoin!  Ensimmäisellä hoitokerralla harvoin päästään kovin pitkälle meneviin tuloksiin, ensimmäinen kerta kun on sekä hierojalle että hierottavalle tunnusteleva hoitokerta. Seuraavilla kerroilla päästään paremmin käyttämään eri tekniikoita sekä otteiden voimakkuuksia, kun ensimmäisen hoitokerran jälkeen saan palautteen jälkituntemuksista. Kerro rohkeasi jo hieronnan aikana, jos jokin ote tuntuu pahalta - kuten sanoin, kaikki ei sovi kaikille, lisäksi jokainen hoitokerta on erilainen myös saman asiakkaan kohdalla. Hierojan ammattitaitoon kuuluu myös ohjaaminen asiakas edelleen toiselle asiantuntijalle, mikäli vaiva vaatii esim. fysio- tai jalkaterapeutin tai lääkärin mielipidettä.